Здраве и красота

Следновогодишна маска за лице от банани

05.01.2009г. / 10 53ч.
Аз жената
Следновогодишна маска за лице от банани

След новогодишните празници сме доста попреяли, някои от нас и попрепили и губим апетит към храната. Гледаме купчината с банани и си казваме – не мога да хапна нищо повече. Да, но бананите не могат да стоят прекалено дълго...

Веднага след празниците голяма част от нежната половина на човечеството минава на разтоварващ режим, което за повечето се изразява в кисело мляко до втечняване, мъжката половина дояжда мезетата и за децата остава да се тъпчат с шоколадите и плодовете.

Но дори да сме решили, че няма да ядем нищо в първата седмица след празниците, това не значи, че трябва да изхвърлим всички останали ни продукти. Тялото ни може да се подхранва и през кожата.

Затова можем да направим една подхранваща и освежаваща маска от бананите, които са ни останали от новогодишния празник.

Вземаме един или два добре узрели банана и ги намачкваме с вилица. Добавяме 1 или 2 супени лъжици мед и разбъркваме до получаване на еднородна смес.

Намазваме сместа равномерно по лицето и оставяме така да престои 10-15 минути, след което измиваме с хладка вода, подсушаваме и нанасяме овлажняващ крем.

А ако имаме още банани и не можем да им устоим, намачкваме още няколко, прибавяме мед, орехи, или каквито ядки имаме и обичаме, добавяме кисело мляко и похапваме вкусна енергийна и здравословна закуска.

* * *

Зелеви листа за подхранване на суха и нормална кожа

Коментирай